Szakmai és cuki tartalmak a Facebookon és az Instán!❤ 

Kövess minket, és ne maradj le semmiről!:-)
Szakmai és cuki tartalmak mindenütt!
  /  MaszatVilág

maszatvilág TÖRTÉNELEM

A MaszatVilágot 2016-ban hoztuk létre azután, hogy láttuk, hogy állami keretek között nem megvalósítható az a filozófia, amely mentén Zsófi a legkisebbek fejlesztését elképzelte.

A MaszatVilágot jelenleg ketten építjük és bővítjük:

Varga Zsófia: óvodapedagógus, gyermekkori finommotorika szakértő

Területe: tulajdonos, ötletgazda, foglalkozásvezető, szakmai felelős, marketing, stratégia, adminisztráció

Németh Szabolcs: marketingszakértő

Területe: tulajdonos, marketing, stratégia, pénzügy

 

MaszatVilág csapat

A KEZDETEK (2016)

Zsófi óvodapedagógus szakemberként túlságosan szűknek érezte az állami óvodák adta szabadságot, ezért elkezdte a saját módszerét megteremteni. A MaszatVilághoz az ötletet az adta, hogy óvónőként sokszor 1 vagy akár 2 éves lemaradást is tapasztalt az óvodás korosztály finommotorikai képességei terén. Ez nagyon sok mindenre visszavezethető lehet, de talán a fő ok a szakterület elhanyagoltsága és a kevés idő.

A mai, okoskütyük által uralt világban egyszerűen sokkal kevesebb figyelmet kap ez a terület, és mivel az állami rendszerben sem kapja meg a fontosságához passzoló figyelmet, ezért a szülök többsége nem igazán érti, hogy miért annyira fontos az, hogy:

–      a gyermek egészen kicsi korától kezdve alkosson

–      mindig a korának megfelelő eszközökkel alkosson

–      hogy a kezdeti élmények milyen pozitív hatással lehetnek a kreativitására, vagy akár az óvodai, iskolai éveire

–      ha a gyermek szabadon alkothat, és ezzel kifejezheti önmagát, az a szülő-gyermek kapcsolatra milyen kedvező hatással lehet

–       az alkotás szeretete mennyire összefügg a később tapasztalható nyitottsággal, érdeklődéssel

Viszont azt is láttuk, hogy van egyjelentős réteg, akinek ez fontos, és egyértelműen éreztük az igényt, hogy a szülők örülnének, ha valaki végre megmutatná nekik, hogy milyen a helyes ceruzafogás, hogyan kell ügyesen vágni ollóval, vagy hogy milyen kreatív ötleteket vethetnek be a mindennapokban.

 

Ezért 2016-ban úgy határoztunk, hogy felépítünk egy univerzumot, és egy olyan filozófia mentén hívunk életre egy baba-mama foglalkozást, amely a legkisebbek kibontakozó képességeire is hihetetlenül pozitív hatással van, és már bennük is kedvet ébreszt a rajzolásra, festésre, közös családi alkotásra. Így jött létre a MaszatVilág, és az elmúlt évek visszaigazolták, hogy jól tettük. 🙂

 

MASZATVILÁG

Maszatvilág baba-mama foglalkozás

A MaszatVilág egy olyan kreatív kézműves foglalkozássorozat, amelynek keretében, minden héten, az évszaknak és korosztálynak megfelelően vezetjük be a babákat és mamákat a legújabb kézműves technikák, ötletek és tapasztalások világába egy kis közös mondókázással, verseléssel, énekléssel egybekötve. Erről itt sokkal többet olvashatsz.

Korosztályt tekintve elsősorban a „tipegő” korú 1-3 éves kor közötti gyermekek és szüleik a célcsoportunk.

Már ebben a korban nagyon fontos, hogy kialakuljanak a gyermekek alapképességei.  Ezért színekkel, formákkal, anyagokkal, textúrákkal ismertetjük meg őket, méghozzá gyakorlatias tapasztalatszerzés révén. A foglalkozás maximálisan élményorientált, és meghitt környezet, szeretetteljes kapcsolódás jellemzi. Célunk, hogy közös, maradandó pozitív élményt nyújtsunk babának és mamájának egyaránt. ♥ Emellett pedig teljesen észrevétlenül különböző képességeik is fejlődnek.

ovis MASZATVILÁG (2018)

Majdnem 3 éve indítottuk el a MaszatVilág foglalkozásainkat az 1-3 éves korosztálynak, és legnagyobb örömünkre a leghűségesebb anyukáink azzal a kéréssel álltak elő, hogy nem-e tartanánk a MaszatVilágból kinövő, oviba járó gyermekeiknek is foglalkozást. Így indult el az Ovis MaszatVilág, ahová 3-6 év között várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. Fontos különbség a baba-mama foglalkozásainkhoz képest, hogy itt a gyerekek nem az édesanyjukkal alkotnak, hiszen számukra már nem okoz gondot az, ha nincs ott a szülő.

Természetesen az Ovis MaszatVilág is korosztály specifikus, azaz olyan eszközöket használunk, és olyan alkotások születnek, amelyek kihívást és örömet jelentenek a 3-6 éves gyermekek számára, így pedig észrevétlenül fejlődnek. 

maszatKÉPZÉS - (2019 ŐSZE)

A legújabb és az egyik legizgalmasabb vállalásunk egyértelműen a MaszatKépzés, amellyel olyan célt tűztünk ki, amely mindig is a szívügyünk volt. Azt szeretnénk, ha

1. Magyarországon sokkal fontosabb lenne a finommotorika kérdésköre. Ha lenne egy olyan szakmai háttere, amely nem idejétmúlt, ma már egyáltalán nem aktuális sztenderdek alapján határozna meg dolgokat. Egyszerűen azért, mert a világ megváltozott, és minden gyermek egyedi. Más-más igényekkel, fejlettséggel és érdeklődéssel.  

2. Az anyukáknak meg tudjuk mutatni azt a sok jót, amit az alkotás és a finommotorika fejlesztése jelenthet a gyermekeik számára.

Mi a célunk az anyukák képzésével?

  • magabiztosan és jól válasszanak eszközöket a gyermeküknek
  • többet alkossanak közösen a gyermekükkel
  • megértsék az alkotás és a kiegyensúlyozott lélek közötti összefüggéseket
  • megadják a szabad teret a gyermeküknek az önfeledt és biztonságos alkotásra

Ezek a képzések online felületen lesznek majd elérhetőek várhatóan 2019 őszétől.

A te kényelmed érdekében sütiket használunk az oldalunkon, amelynek segítségével a jövőben még jobban tudunk kiszolgálni Téged!

Kérlek erősítsd meg, hogy engedélyezed a sütik használatát. Természetesen úgy is dönthetsz, hogy nem engedélyezed, de akkor nem biztos, hogy maximálisan ki tudjuk szolgálni az igényeidet!